גם ב-2022, השילוב בין Technical SEO לאופטימיזציית דף הוא עדיין הלב של עבודת ה-SEO, והוא עובד. כך זה נראה בשטח.
האלגוריתם של גוגל עבר הרבה שינויים במשך השנים, והמשקל של סיגנלים שונים השתנה. אבל טיפול מסורתי בתשתית הטכנית של האתר והתאמתה לתקנים ולהנחיות גוגל (או בקיצור: Technical SEO), לצד אופטימיזציה של תוכן הדף, ממשיך להיות אפקטיבי גם ב-2022.
להלן דוגמא נאה מפרויקט שעשיתי לאחרונה, שמציגה את השפעת השילוב הזה. מדובר בגרף המיקום הממוצע (מדו"ח ה-Performance של ה-Search Console) עבור ביטוי סמי-תחרותי בנישה תחרותית. זו דוגמא שמתייחסת לביטוי אחד ולדף אחד, אבל באותו אתר ישנן דוגמאות רבות כאלה.
בנקודת הפתיחה, האתר דורג עבור הביטוי בגוגל בעמוד התוצאות החמישי; אחרי טיפול לאתר ולדף הספציפי, הוא נכנס לאמצע הדף הראשון. אפשר לראות בצורה ברורה את שתי הקפיצות במיקום – זו שקשורה ל-Technical SEO על רקע ירקרק; זו שהגיעה אחרי האופטימיזציה על רקע צהבהב:
פירוט הפעולות שנעשו
Technical SEO:
- שיפור קל בביצועי הטעינה, שמלכתחילה היו טובים
- תיקון קישורים פנימיים ויוצאים שהחזירו 3xx/4xx
- הוספת רידיירקט לכתובות ללא trailing slash (לפני כן כל הכתובות עם/בלי סלאש בסוף החזירו 200)
- submit ל-XML Sitemap בקונסול
- תיקון שגיאה מינורית בניווט
תוכן ואופטימיזציית דף:
- טיפול במספר מקרים של תוכן כפול/רזה ברחבי האתר
- שיפור ה-Title tag של הדף הרלוונטי
- הגהה ותיקוני עריכה קלים לטקסט, כולל שילוב הביטוי המקודם בצורה טבעית
- שיפור של מראה הדף והקריאות, באמצעות חלוקה מחדש לפיסקאות ושינוי המיקומים של תמונות וסרטון שהיו בדף
חשוב להעיר שבנקודת הפתיחה היה מדובר באתר שבנוי טוב, עם קוד נקי ועיצוב פשוט ונוח, ללא בעיות אבטחה, וביצועי הטעינה היו בסה"כ טובים. מנגד, מדובר באתר עם פרופיל קישורים די חלש ובמהלך התקופה המוצגת בגרף לא נוספו קישורים חדשים.
והנה דוגמא לגרף נוסף, שמתייחס לדף אחר וביטוי אחר באותו אתר, שקיבלו טיפול דומה. גם במקרה זה מדובר בביטוי סמי-תחרותי; משמאל השפעת ה-technical SEO ומימין השפעת אופטימיזציית הדף.
מה אפשר ללמוד מזה
אני חושב שקשה לחלוק על כך שאופטימיזציית תוכן ו-Technical SEO היו ונשארו המרכיבים החיוניים ביותר בליבה של עבודת ה-SEO. כמובן, כשאנחנו מדברים על שני הנ"ל היום אנחנו בעצם מדברים גם על חווית המשתמש, שמושפעת גם מעיצוב וטיפוגרפיה, סגנון וביצועי טעינה ולשיטת גוגל היא גם פונקציה של איכות האבטחה.
בדוגמא(ות) שהבאתי מדובר בביטויים ממירים, עם נפח חיפושים לא קטן ובנישה תחרותית. מלבדם ישנם לכל דף כזה עשרות או מאות ביטויי זנב ארוך, כך שבהשקעה לא גדולה התקבל שיפור נראה במיקומים, בתנועה ובהמרות – וכל זה בלי שנדרשנו לקישור אחד.
אין סתירה כמובן – אחרי שדפים רבים באתר שיפרו מיקומים והחלו להופיע באמצע הדף הראשון בגוגל עבור ביטויים רלוונטיים, בניית לינקים שמרנית, אתית וזהירה, יכולה להשלים את העבודה ולהשיג שיפור נוסף.