קידום אתרים אורגני (Organic SEO) הוא כינוי לאוסף של נהלים ושיטות שמטרתם להגדיל את תנועת הגולשים לאתר באופן טבעי ובריא יותר מאשר בפרקטיקות הקידום הישנות. מלבד העובדה הפשוטה שזה עובד מצויין – גם לא תצטרכו לריב עם גוגל.
ההברקה הגדולה של לארי פייג' וסרגיי ברין – זו שהפכה את Google למנוע החיפוש היעיל והפופולרי ביותר בעולם – הייתה לדרג את האתרים בהתאם ללינקים שקיבלו מאתרים אחרים.
לינק, הם אמרו, הוא שווה ערך להצבעת אמון. הרבה לינקים הם אינדיקציה לכך שמדובר באתר איכותי, שימושי או מעניין. העיקרון הפשוט הזה, שהיום נראה כמעט טריוויאלי, היה חידוש גדול כשהוצג לראשונה ב-1997 וקיבל את השם PageRank (טענה רווחת היא שה"Page" הוא מפני שלארי פייג' הגה את הרעיון).
ואכן, בעבר, מספר גדול של קישורים נכנסים (Inbound links) היה דרך יעילה להשיג דירוג טוב ולקבל שפע של תנועה, מה שאופן טבעי יצר תעשייה ענפה של אתרי ספאם, חוות לינקים, מכירת לינקים וכו'.
היום האלגוריתם של Google הרבה יותר מסובך, וכולל למעלה מ-200 פרמטרים שונים שמגדירים את הרלוונטיות והחשיבות של אתר או דף מסויים לשאילתת חיפוש ספציפית. גוגל מבצעת, בין השאר, ניתוחים סמנטיים מורכבים וניטור של תנועת הגולשים באתר, כדי לנסות להבין עד כמה האתר והתוכן שלנו איכותיים.
Google גם משקיעה משאבים רבים בגילוי ומיגור ניסיונות להערים על האלגוריתם שלה, ומדי פעם מבצעת בו שינויים שגורמים לכך ששיטות קידום שונות יפסיקו לעבוד.
ל-Google אין התנגדות עקרונית לכך שתקדמו את האתר שלכם – להפך, היא מפיקה מכך לא מעט תועלת (שעליה נדבר בפעם אחרת) ולכן מספקת למנהלי ומקדמי האתרים מידע וכלים שיסייעו להם. מצד שני, היא מקפידה להזכיר שהקידום צריך להיות אתי, בהתאם לכללים, בלי התחכמויות וטריקים מלוכלכים, בלי להטעות אותה או את הגולש.
רשמית, על-פי גוגל, אסור לעשות שום דבר שמטרתו "רק" לקבל מיקומים טובים יותר בתוצאות החיפוש (SERPs). מעשית, לגוגל לא אכפת – כל זמן שישנה שקיפות ושה"לקוח", הגולש, לא נפגע.
הגישה שהכי מתיישבת עם העקרונות הללו היא זו של קידום אתרים אורגני (Organic SEO). בגישה הזו, לא מבזבזים אנרגיה על רדיפה אחר פרצות באלגוריתם של גוגל, בפתרונות טכנולוגיים, או בתהליך המייגע של בניית קישורים (Link Building).
במקום זה, מתרכזים בשיפור של האתר טכנית ותוכנית – ביצירת תוכן, כלים ושירותים מקוריים וייחודים, בעלי ערך אמיתי לגולש; ביצירת חווית גלישה טובה, גם לגולש וגם ל-GoogleBot (התוכנה ש"זוחלת" באתר, גולשת, ממפה ואוספת מידע שמשמש לדירוג).
הקידום האורגני שם דגש מצד אחד, על תקינות ותקניות, לוגיקת ניווט וביצועים גבוהים, שיהפכו את האתר נגיש יותר – לגולשים ולמנועי החיפוש. ומצד שני – על יצירת ערך מוסף אמיתי ועל השתלבות בריאה במערכת האקולוגית של האתר (אתרים ובלוגים שמשתייכים לאותה נישה, רשתות חברתיות וכו').
במקום הראשון נמצא התוכן – כמות גדולה של תוכן איכותי, שמאורגן בצורה חכמה, מאפשרת לטווח הרבה מילות מפתח (Keywords) וביטויים (Search Terms) ראשוניים ומשניים – גם מילים גנריות וגם ביטויים מורכבים שנמצאים עמוק בזנב הארוך (קונספט שעוד נדבר עליו ביתר פירוט).
אתר עם תוכן רב שמתעדכן תכופות, ממילא ימשוך תנועה אורגנית ולינקים. קונסולידציה של התוכן הזה (גם אך לא רק באמצעות RSS), רק תעזור. המהדרין מוסיפים למשוואה יצירה של "פתיונות לינקים" (Link Baiting) – תכנים או שירותים בעלי אופי ויראלי (שונא את המילה אבל כאן היא דווקא מתאימה), שמושכים מספר עצום של לינקים (כשזה עובד, כמובן).
גישה כזו עונה לדרישה המרכזית של Google: היא מעמידה את הגולש במרכז, מעניקה לאתר ערך אמיתי משל עצמו, ומקדמת אותו בלי לנצל את הגולשים או את מנוע החיפוש. הניסיון מראה שקידום אורגני גם משיג לאורך זמן תוצאות טובות יותר, שלא הולכות לאיבוד בגלל שינויי אלגוריתם.
ככה אני צריך לגלות את הבלוג החדש שלך? בטעות? 🙂
אני מרצה על זה לאנשים כבר הרבה זמן, בלי לקרוא לזה OSEO ושאר שמות Buzzword compliant, אני שמח לשמוע שיש לזה שם מקובל בתעשיה.
אז עכשיו אני אוסיף לך שני דברים שחשובים בעיני מאוד באתר כדי להחזיר אותי, בתור גוגלבוט אורגני, לקרוא שוב: תוכן מקורי (הזכרת רק ברפרוף), ואינטראקציה טובה עם גולשים איכותיים (וזה אומר בשבילי תשובות מעניינות ששוות קריאה כמו התוכן, ואפשרות רישום על תגובות במייל לעונים מזדמנים).
עלה והצלח, נוספת אלי לקורס"ס, ואוסיף לך לינק מהבלוג. דרך צליחה 🙂
תודה תודה. הטעות נדרשה רק בגלל שאנחנו כאן Under Construction וגו'. החלטתי להפסיק להיות סנדלר יחף ולהעלות לכאן (טיפין טיפין) את עשרות הדברים שכבר כתבתי בנושא. חכה שיגיעו הגרפים…
אחכה.
אבל אני רציני לגבי הרשמה לתגובות במייל. זה אחד הדברים שהכי חסרים בבלוגלי ו"רשימות"
סבבה, נוסיף.
תתחדש ובהצלחה