האם גוגל לא מבחינה בזבל שממלא את תוצאות החיפוש עבור ביטויים תחרותיים, או שפשוט לא אכפת לה? דרור בפוסט אורח, מטעם הלכלוך
אחת ההשפעות הישירות של ה-Page Rank של גוגל היא כמות הזבל ברחובות האינטרנט. כולנו מכירים את אתרי הרפאים. כל אחד שרוצה לשחק ב-SEO ומתחיל לקדם את האתר של החותנת מייצר אינספור הודעות סתמיות בפורומים ובבלוגים, מקים אתרי קש ובונה עמודים עם תוכן שמיועד למנועי חיפוש בלבד. במילים אחרות, מעמיס עוד זבל לרשת.
אמנם לפני שנתיים גוגל עשו עבודת ניקיון יסודית בכל מה שקשור לאתרים שנבנו עבור Adsense בלבד (מה שמכונה MFA Sites, ר"ת של "Made For Adsens"), אבל עדיין ניתן למצוא באינטרנט כמויות של ספריות, בלוגים ואתרי רפאים שכל מטרתם היא לייצר טקסט ו"לתפור" קישורים.
אז מי מלכלך
בכל הנוגע לזבל – תמיד הפילו את האשמה על אנשי ה-SEO. הם אלה שמנסים לתחמן את מנועי החיפוש ואלה שאחראים על כל התכנים שאינם ראויים למקרא אדם. עקרונית, גזר הדין וזעקות הגוואעלד מובנות ובחלקן אף מוצדקות, אבל גם גוגל אשמים לא פחות ביצירת הזבל והסיבה פשוטה מאוד. קוראים לה כוחות השוק.
כוחות השוק
כוחות השוק דוחפים בעלי אתרים (חלקם ארגונים בינלאומיים) להתחרות זה בזה, לשכור חברות SEO שמצידן מייצרות עוד ועוד זבל לטובת הלקוחות. זאת הסיבה האמיתית לכך שתמיד היו אתרים עם ערימות קישורים מסוג ג' בראש התוצאות. כבר שנים שהאלגוריתם של גוגל הוא למעשה החוק במשחק ה-SEO ובגלל שהחוק מאפשר לייצר זבל ולקבל פרס הדבר מבטיח שהלכלוך ימשיך להיערם.
כוח החוק
האם החברה שחרטה על דגלה את המשפט "Do No Evil" מודעת לעניין ? בוודאי שכן. בגוגל מודעים היטב לתופעה אבל לא ממש מצליחים (או מנסים) להילחם בה. עד היום גוגל לא הצליחה לסנן זבל באופן שישאיר מאחור את האתרים שמכילים זבל או כאלה שנשענים עליהם. יותר מכך, מי שפעל לפי ההנחיות של גוגל למקדמי אתרים בתחומים שיש בהם מונחי מפתח עם רמת תחרות גבוהה לא הצליח אף פעם לנצח את סוחרי הקישורים.
החזק מלכלך – ומנצח
על כל אתר מוצלח שממוקם בתחום תחרותי שיש בו תנועה משמעותית ופועל רק לפי ההנחיות של גוגל לבעלי אתרים אפשר למצוא עשרה אחרים שממוקמים גבוה יותר שמצפצפים על ההנחיות. יותר מזה, בתחומים בהם החיפוש מגיע לרמות התחרות הגבוהות ביותר אני מבטיח שלא תמצאו אף אתר בעמוד הראשון שממלא אחר ההנחיות של גוגל למקדמי אתרים.
צריך להגיד את האמת – הגיע הזמן למנוע חיפוש שיייתן צ'אנס אמיתי לאתרים איכותיים ויש המון כאלה.
הפוסט באדיבות ד"ר אינטרנט, בלוג בנושא שיווק באינטרנט.
אחלה פוסט ד"ר.
רק שכחת לציין בתחילת הפוסט שזה נוגע לגוגל ישראל, בגרסאות לוקאליות אחרות בעולם התמונה שונה לגמרי (לצורך העניין ב- ru למשל נדיר שתמצא ספאם, כנ"ל גם לגבי uk ו-fr. ואני בכלל לא מדבר על .קום)
אגב, המשפט המקורי הוא: "Don't be evil"
🙂
היי מהראל
האם כמות רבה בזמן קצר נחשב לזבל למרות שהתוכן סביר מאוד?
הי פבל,
אני לא בטוח שמדובר רק בגוגל ישראל. חפש בגוגל קום את האתרים המובילים בתחומים היותר תחרותיים וסביר שתראה כמוני שמאחורי רוב האתרים המובילים משתרך שובל של קישורים סוג ג'. אני לא מתכוון דווקא לאתרי טכנולוגיה…:)
ולגבי הרוע, מסתבר שהציטוט המעודכןמהאתר שלהם הוא בכלל:
"You can make money without doing evil."
בתרגום חופשי: Do some evil…
לקחת את המשפט הזה מכאן: http://www.google.com/corporate/tenthings.html נכון? 🙂
זה לא המשפט המקורי אלא הרחבה שלו.
המשפט המקורי הוא כמו שאמרתי, תבדוק את שלושת המקורות הבאים:
– הביוגרפיה של לארי וסרגיי
– עמוד המשקיעים: http://investor.google.com/conduct.html
– הערך בוויקי: http://en.wikipedia.org/wiki/Don%27t_be_evil
ממנו צמחו כל ההרחבות למיניהן בהקשרים שונים (המשפט שציינת הוא בהקשר של "כסף", אבל יש גם הרחבה בהקשר של "פרטיות" למשל).
אני לא בטוח שאתרים שנחשבים ל-authority בתחומם, נמצאים בראש תוצאות החיפוש של גוגל העולמי בזכות קישורי זבל.