הדרך הכי פשוטה לקבל Authorship לבלוג הוורדפרס שלכם

גוגל רוצה שתשתמשו במנגנון ה-Authorship שלה, ומספקת לשם כמה שיטות אפשריות, תיעוד וכלים משלימים. ובכל זאת, מדובר בתהליך רצוף בעיות במיוחד אם אין לכם מתכנת צמוד. בכל זאת, ישנה דרך פשוטה לעשות את זה, שגם אפשר ללמוד ממנה משהו על פוטרים ו-SEO.

נושא ה-Authorship חשוב מאד לגוגל, וזה ניכר. ובכל זאת, הם הצליחו להפוך את היישום שלו לכאב ראש אמיתי.

לכאורה – לינק פה, תגית שם, והפרצוף המחייך שלכם יתנוסס לצד תוצאות מהבלוג שלכם, יעניק לכם פאסון של סמכותיות ויגדיל את ה-CTR. מעשית, הם הצליחו לסבך את זה כל-כך, שעדיף לא לסמוך על התיעוד של גוגל. אל תיכנסו לנושא הזה בלי שקראתם מדריך טוב (למשל, "The Definitive Guide to Google Authorship Markup"  ב-Search Engine Land).

אישור קבלה Google Authorship Program

אישור הקבלה הנחשק ל-Google Authorship Program. והם בכלל התכוונו שזה יהיה פשוט.

בכל אופן, אם אתם מאלה שניסו והתייאשו באמצע, ובמיוחד אם יש לכם בלוג וורדפרס שכל או רוב תכניו פרי עטכם, יש לכם דרך פשוטה לקבל Authorship, בלי כל הפאס. אתם יכולים לראות הדגמה שלה בפוטר של The Hummus Blog. כל מה שצריך הוא לקשר משורת הקרדיט בפוטר לפרופיל ה-Google Plus שלכם:

authorship link
טקסט העוגן של הקישור צריך להיות השם שלכם, כפי שהוא מופיע ב-Plus, ולשמאלו המילה "by". טרם נמצא הבנאדם בגוגל שיודע לומר אם אפשר בלעדיה, אבל בסך-הכל לא מסובך לשלב אותה בקרדיט.

לא במקרה השיטה הזו מכונה the byline method. בשיטת ה-Authorship הזו אתם זקוקים לקישור לפרופיל מכל דף שיש בו תוכן שלכם, והפוטר נותן בדיוק את זה. בוורדפרס זה בדרך-כלל קל ונוח, כי כמעט כל ערכות העיצוב מגיעות עם קובץ PHP לפוטר (נגיד, קובץ בשם footer.php),  שלרוב לא תתקשו להבין ולערוך אם אתם שולטים ב-HTML בסיסי.

האם השיטה הזו תעבוד גם באמצעות קישור ויד'גט מהסיידבר (אפילו יותר פשוט בוורדפרס)? לא ניסיתי, אבל סביר להניח שכן.
האם היא תעבוד בעברית, עם טקסט כמו "מאת שוקי גלילי"? כנראה שלא – לי, בכל אופן, זה עוד לא הצליח (ומצד שני, הם לא הכריזו רשמית על זמינות בעברית).

בשלב הזה, לא בדיוק ברור מההסברים של גוגל בתכנים הרשמיים שלה מה מותר ומה אסור. פלאג-אינים שונים שמאפשרים להפעיל Authorship בוודרפרס ללא מגע יד מתכנת, לעיתים קרובות לא עובדים. בקיצור: למרות שהפיצ'ר הזה נראה בעל חשיבות אסטרטגית לגוגל, הם עדיין לא עשו אותו מספיק פשוט בשביל שכולם יוכלו לעשות את זה. אולי בכוונה, אבל יש לי הרגשה שלא (לאור מקרים נוספים בעבר).

אבל קרדיט אנגלי מהפוטר עובד כ-byline, את זה אנחנו יודעים. נשאר רק לשאול מה זה בעצם אומר על קישורי פוטר בעיני גוגל האופן כללי.  אם תרצו – מהו תפקיד הפוטר ואיזה סוג של לינקים גוגלבוט מצפה למצוא בו.

3 תגובות בנושא “הדרך הכי פשוטה לקבל Authorship לבלוג הוורדפרס שלכם

  1. תומר

    מעניין… לא זכרתי שזה כה מסובך, ואני גם לא זוכר איזה מדריך קראתי בזמנו. בכל מקרה, אצלי זה עובד טוב גם ללא עריכה ידנית של ערכת הנושא.

  2. shooky מאת

    יכול להיות שהשתמשת בפלאג-אין ועבד לך ויכול להיות שערכת העיצוב שלך כוללת כברירת מחדל הפניות לדפי authors מה שמפשט את העניין. בכל אופן, אתה לא דוגמא כי הידע הטכני שלך קצת יותר גדול מבלוגר וורדפרס ממוצע.

  3. תומר

    וורדפרס היא מערכת מאד סמנטית, כך שיכול מאד להיות שלא הייתי צריך לעשות למעשה כמעט שום דבר, ובמיוחד כשמדובר בעיצוב בררת המחדל שזוכה למקסימום תשומת לב מצד אנשי הפיתוח של ליבת המערכת. 
     
    רשומות שאני מפרסם בבלוג שלי מקבלות קישור לדף המחבר עם rel=author. דף המחבר שלי כולל את הפריטים האחרונים שפרסמתי, ובראשו מתנוסס מידע אודות המחבר ומקושרים אליו פרופילים שלי בשלוש רשתות חברתיות שונות. זה מספיק כדי שגוגל יבין את העסק, ולמעשה כל מה שנדרשים לעשות הוא לוודא שבפרטי המשתמש במערכת ניהול התכנים מופיע המידע המבוקש.
     

השאר תגובה