אם גוגל התכוונה שבאמת תשתמשו בגירסת האנדרואיד של אנליטיקס, היא מן הסתם חשבה על טאבלטים ולא על סמארטפונים. ובכל זאת, להתקין את האפליקציה הזו על הטלפון החכם שלכם עשוי להיות מעשה נבון.
זוגתי הצודקת בדרך-כלל, עיקמה את האף כשראתה שהתקנתי את גירסת האנדרואיד של גוגל אנליטיקס על הסמארטפון שלי. "אתה חייב לעשות משהו עם ההתמכרות הזו" הפטירה, ואני סימנתי לעצמי להזכיר לעצמי שלא תתפוס אותי מציץ באפליקציה כשהיא לידי.
אבל האמת הפשוטה היא שאין ממש סיבה לעשות את זה. כלומר, אין באמת שום סיבה לבדוק את נתוני האנליטיקס של האתר שלכם (או אתר של לקוח אם אתם "בתחום") מהנייד.
גירסת האנדרואיד של Google Analytics, חרף החידושים המרעננים בממשק שלה, היא עדיין אחת הדרכים הפחות נוחות לראות סטטיסטיקות ואחת האפליקציות הפחות נוחות בכלל. מילא על טאבלט אבל על סמארטפון? אין מצב. באמת חבל על הזמן – עדיף להקדיש אותו כדי להגיע למחשב אמיתי.
ובכל זאת, להתקין אנליטיקס על הסמארטפון זה מהלך מאד נבון. לא בשביל לבדוק סטטיסטיקות אלא בשביל תמונות המסך. רגע, אני אסביר.
יש יתרון ברור לסלולרי כשאתם רוצים להראות משהו למישהו. הוא הרי אתכם תמיד, גם כשאתם לא מצוידים במחשב נייד ולא נמצאים בקרבת שולחני. להראות גרף יפה – גרף "מוכר" – אפשר גם על הסמארטפון. למעשה, עדיף לעשות את זה על הסמארטפון כי הפרופורציות השונות יחמיאו לעקומה שלכם, יזקיפו אותה מעט ויגרמו לכל העסק להיראות הרבה יותר סקסי.
כמובן, להיכנס לאפליקציה, להתחבר לחשבון המתאים ולהגדיר את טווח התאריכים הרצוי זו לא בדיוק משימה ל-elevator pitch. גם כי עוד לא נולד חיבור האינטרנט הסלולרי שבו זה יקרה מהר וגם כי במעליות אין קליטה.
הדרך האלגנטית יותר לשלוף ולהציג גרפים מחמיאים כמו זה שמשמאל, היא ליצור תמונת מסך. הדרך הכי טובה ליצור את תמונת המסך הזו היא מהטלפון שבו תציגו אותה – ולמעשה, היא הולכת להיראות בדיוק כמו הדבר האמיתי.
לא יודע מה אתכם – לי קשה לחשוב על שימושים אחרים.